PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Sobota 2 December 2023

IN MEMORIAM TOŠE, Celje 2014

08 Mar 2014
Sobota, 08 Marec 2014 20:00
Oceni ta predmet
(1 glas)
Prebrano

4019 krat

Veliki koncert ob dnevu žena IN MEMORIAM TOŠE, posvečen izjemnemu makedonskemu vokalistu Tošetu Proeskemu.

Pred polno dvorano celjskega doma, so ob spremljavi Komornega orkestra, MeMZPŠCC pod vodstvom Andreje Ocvirk in izvrstne inštrumentalne zasedbe BK Studio band, nastopili odlični pevci iz Hrvaške, Makedonije in Slovenije.

Slišati je bilo mogoče najlepše skladbe Tošeta Proeskega v hrvaškem, makedonskem, slovenskem in angleškem jeziku. Nekateri umetniki sodelujejo pri projektu ves čas, nekateri pa so nastopili kot gostje, in sicer:

NUŠA DERENDA, BOŠTJAN KOROŠEC, GAŠPER RIFELJ, DUO ANPLAĐD ter iz tujine ALEKSANDAR BELOV (MK),BOJAN JAMBROŠIĆ (HR),ROMANA PAVLIŠA (HR),SANELA STUPAR (HR), MIHAEL BOGČEV (HR) in IVAN VRHOVSKI (HR).

Gre za projekt, ki je pred šestimi leti nastal na Hrvaškem, na pobudo mladih Toševih oboževalcev iz Koprivnice, podprla pa ga je tudi Ambasada Republike Makedonije na Hrvaškem. Slavnostni govorec na koncertu v Sloveniji je bil visoki predstavnik Ambasade Republike Makedonije v Sloveniji, ki je prav tako podprla naša prizadevanja za ohranitev spomina na velikega umetnika.

Koncert, katerega glavni organizator in producent je Vocal BK Studio - šola odrskih umetnosti, ima na Hrvaškem že dolgoletno tradicijo odlično pa je bil sprejet tudi v Sloveniji.

Prijava