PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Sobota 2 December 2023

Koncert ob zaključku šolskega leta 2013

22 Jun 2013
Sobota, 22 Junij 2013 00:00
Oceni ta predmet
(0 glasov)
Prebrano

5007 krat

Vocal BK Studio je, brezskrbnim počitniškim dnem v pozdrav, v soboto, 22.6.2013, ob 19.30 v Celjskem mladinskem centru pripravil že tradicionalni "Koncert ob zaključku šolskega leta".

Nastopili so mladi umetniki, ki delujejo pod okriljem Vocal BK studia in številni gosti. 

Nastopili so: 
Bassless skupina petih članov z različnih koncev Slovenije, ki jih od novembra 2011 združuje ljubezen do glasbe in skupnega ustvarjanja. Izvajajo a cappella priredbe pesmi široke palete žanrov: pop, rock, disco, dance, funk, jazz, blues, ter lastno avtorsko glasbo. Skupino sestavljajo Kristjan Virtič, Karin Možina, Klemen Brezavšček, Nastja Vodenik in Sašo Vrabič. 

Duo Anplađd, ki ga sestavljata mlada glasbenika iz Celja, kitarist Danej Pukl in vokalist Sergije Lugovski. Širše občinstvo ju je imelo možnost spoznati v oddaji Slovenija ima talent. 

Manca Dremel & Diverse skupina, ki je nastala na pobudo Velenjčanke, pevke Mance Dremel, ki že nekaj let samostojno nastopa. V skupino je povabila odlične mlade glasbenike, srednješolce in študente iz Celja in okolice. Repertuar skupine zajema slovenske in ameriške popevke, pop, rock, jazz ter muzikale. Zaradi tako različnega repertoarja noben glasbeni okus ne ostane lačen. Diverse sestavljajo: Klaviature/ Keyboards: Zala Irgolič; Kitara: Alen Kovše; Bas kitara: Luka Vinko; Bobni: Gregor Hrovat; Vokal: Manca Dremel 

U3 mlada skupina glasbenikov, ki uživajo v izvajanju kvalitetne glasbe. Ker se še vedno učijo, že samo ime pove: band prihodnosti - JUTRI. Zagotavljajo pa, da jim je vredno prisluhniti tudi že danes...Skupino sestavljajo: Gaja Prestor, Nejc Hvala, Miha Hvala, Miha Gradišnik in Nal Volf Volf. 

Scarfs, mlada Rock skupina, ki je bila ustanovljena za dobrodelni projekt na GESŠ Trbovlje "Rute". Člani skupine so vsi obiskovali glasbeno šolo, aktivni pa so tudi na samostojnem usvarjanju. Trenutno so posneli tudi svoj prvi rock komad better days, katerega je napisal vodja skupine Rok. Clani skupine so: Rok in Nejc Hvala, David Novak ter Nejc Žepič. 

Y generacija rock/ punk rock skupina ki deluje od leta 2011. Fantje so se prvič zbrali za prireditev Top Classic. Po uspešnem nastopu so koncertirali na Ljubečni, nato pa naredili krajši premor. Po nekaj menjavah basistov so jeseni spet začeli s trdim delom in pripravili obsežen repertoar, ki vključuje tudi njihovo prvo avtorsko skladbo Ritem srca. Vseskozi ustvarjajo avtorske pesmi, ki jih nameravajo tudi predstaviti javnosti. Največja inspiracija sta jim skupini Foo Fighters in Gaslight Anthem ter Slash and the Conspirators. Skupino sestavljajo Rene Trupej (vokal, kitara), Rok Dolinšek (kitara), Grega Vinko (Bas kitara, vokal), Jaka Kovše (bobni). 

DoT, alter-rock zasedba v kateri igrajo: Miha Kebe (kitara, voka), Jernej Luzar (kitara, vokal), Luka Vinko (bas kitara, vokal) in Žan Mlinarič (bobni). Repertoar zasedbe je zelo obširen, nedvomno pa njihovo delo odlikujejo zanimive avtorske skladbe, ki povezujejo tri vokale, dve kitari, bas in bobne. Skupina deluje od leta 2007 in je doslej nastopila na številnih koncertih po vsej državi. Med drugim so zmagali tudi na natečaju za naj City Band. 

Foto: Matic Gabriel

 

Prijava