PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Sobota 2 December 2023

VOCAL BK STUDIO & PR’JATLI

20 Jun 2019
Četrtek, 20 Junij 2019 00:00
Oceni ta predmet
(0 glasov)
Prebrano

1717 krat

V četrtek 20. junija smo v Špitalu za Prjatle izvedli KONCERTA OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA.
Nepozaben koncertni večer, kjer je bilo mogoče slišati vse od JAZZA, SLOVENSKE POPEVKE, ROCKA in POPA, so nam ob spremljavi odličnega BK STUDIO BANDA v sestavi Leon Firšt in Aljaž Šumej – Klaviature, Danej Pukl - Kitara, Jaka Krušič – Bas kitara, Florjan Ajdnik - Bas kitara, Gregor Hrovat in Matic ANderlič - Bobni, pričarali PEVKE IN PEVCI VOCAL BK STUDIA ter njihovi gostje ANABEL, AMADEA BEGOVIĆ, SARA LAMPREČNIK in Projekt "SPOZNAJ JANA".

ANABEL je slovensko javnost nase prvič opozorila na Dnevih slovenske zabavne glasbe 2017 na RTV Slovenija, kjer je meseca aprila s prvencem Ob kavi slavila zmago na festivalu PopRock 2017. Njen prvenec je bil 26. tednov med petimi najbolj predvajanimi slovenskimi skladbami, s tem pa je Anabel postala najbolj predvajana sveža izvajalka leta 2017. Mladenka, kateri se je življenje čez noč obrnilo na glavo, se ševedno najraje zapre v sobo, kjer piše besedila, ki jih tudi sama uglasbi na kitaro ali ukulele. Slovenska glasbena scena jo je spoznala kot odbito, energično, samosvojo umetnico in odlično vokalistko. S pesmijo Pozitiva se je predstavila na Emi 2018, kmalu zatem pa je izdalasvoj 3. singel Klic stran. Točno 2 letiod njene zmage na festivalu Poprock tako predstavlja svoj 4. avtorski singel Mama.

AMADEA BEGOVIĆ je zmagovalka številnih festivalovd oma in v tujini. Med domačimi so sigurno najbolj odmevni Brinjevka, Blejski zlati mikrofonček in Mednarodni pevski festival v Brežicah. Na povabilo organizatorjev je nastopila tudi na mednarodnih tekmovanjih v Makedoniji in Bolgariji, kjer je prav tako dosegla Grand prix zmago v svoji kategoriji. Leta 2017 se je udeležila Dnevov slovenske zabavne glasbe na RTV Slovenija in na PopRock 2017 zasedla drugo mesto. Istega leta je prejela tudi povabilo in štipendijo za Londonski glasbeni kamp Ultimate artist, kjer so ji znanje predajali vokalni učitelji svetovnih zvezd (Ed Sheeran, Beyonce, Little Mix, Justin Bieber). Še vedno sodeluje z enim izmed vokalnih učiteljev Joshuo Alamujem. Letos je bila izbrana med izvajalce, ki se bodo septembra predstavili na Festivalu Slovenska popevka 2019.

SARA LAMPREČNIK je svojo glasbeno pot začela kot flavtistka in osvojila številna prva mesta na tekmovanji doma in v tujini. Kot pevko smo jo lahko opazili na mladinskih festivalih kot so Korajža velja, Glas Mladih v Črnomlju, oddaji Pod klobukom in pa Dobro jutro. Leta 2015 je na Festivalu novih skladb (FENS) v kategoriji NOVA SCENA, osvojila prvo mesto z avtorsko skladbo, ki sta jo napisala skupaj z očetom. Leta 2017 se je s skladbo Le ti to znaš predstavila na Dnevih slovenske zabavne glasbe, Festivalu PopRock 2017 na RTV Slovenija. V sklopu razpisa Imamo novo glasbo na RTV Slovenija je izdala nov singl Ti in vesolje in nato še skladbo Ujeta.Kot vokalistka je sodelovala z Nino Pušlar, Nude, Zalo Džurić Ribič, Pero Lovšinom,Manuello, Leo Sirk, kot back vokalistko pa jo lahkoslišimo tudi na Melodijah morja in sonca ter številnih drugih slovenskih festivalih ter prireditvah. Petja se trenutno uči v Vocal BK studiu v Celju in pridno dela na novi glasbi.

Projekt"SPOZNAJ JANA"
Ob spremljavi BK Studio banda v sestaviAljaž Šumej - klavir, Danej Pukl - Kitara,Florjan Ajdnik - Bas kitara, Alja Mehtig - spremljevalni vokal inMatic Anderlič - Bobni, so nastopili mladi vokalisti Vocal BK Studia,ki so izvedli največje uspešnice Jana Plestenjaka. Projekt je nastal v sodelovanju s Citycentrom Celje in Agencijo Prima.

Foto: Gregor Vrečko

Prijava