PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Sobota 2 December 2023

POLETNI NOKTURNO 2013

31 Avg 2013
Sobota, 31 Avgust 2013 00:00
Oceni ta predmet
(0 glasov)
Prebrano

4130 krat

Šola odrskih umetnosti Vocal BK Studio je v sodelovanju s Hišo kulture Celje tudi letos ob koncu poletja in s tem zaključku "Mednarodnega poletnega pevskega seminarja prof. Vlatke Oršanić ISSM 2013" organizirala tradicionalna koncerta pod naslovom "POLETNI NOKTURNO". 

Koncerta ki sta bila v soboto, 31.8.2013 v Cerkvi sv. Jurija v Mozirju in 1.9.2013 v Celjskem domu v Celju, sta bila pri poslušalcih odlično sprejeta saj so vidno uživali in nastopajoče nagradili z dolgimi aplavzi.

Naj spomnimo, da so nastopili pevski solisti, udeleženci seminarja, ki je potekal med 24. avgustom in 1. septembrom v Mozirju pod mentorstvom prof. Vlatke Oršanić.

Program je bil sestavljen iz opernih in oratorijskih arij.

Sopranistka in pevska pedagoginja prof. Vlatka Oršanić poučevanje solopetja opira na svojo dolgoletno mednarodno kariero, v kateri je kot solistka nastopila na mnogih velikih odrih, vse od Semperjeve opere v Dresdnu, operne hiše Komische Oper v Berlinu, do koncertnih dvoran, kot so Musikverein in Konzerthaus na Dunaju ter Alte Oper v Frankfurtu.
S priznanimi dirigenti in orkestri pa se je predstavila tudi na prizoriščih v Tokiu, Osaki, Parizu, Edinburgu, Madridu, Salzburgu in Firencah.

Glavne značilnosti poučevanja solopetja prof. Vlatke Oršanić je izrazit individualen in pretanjen pristop k interpretaciji ter temeljito poznavanje glasbene, zlasti pevske literature. Na deset dnevnem seminarju bo udeležence opozorila na njihove odlike in morebitne pomanjkljivosti in jim tako pomagala pri nadaljnjem razvoju ter umetniškem izražanju.

Foto: Matjaž Očko

 

Prijava