PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Torek 15 Januar 2019

S SRCEM IN GLASBO ZA SVITA

19 Okt 2017
Četrtek, 19 Oktober 2017 00:00
Oceni ta predmet
(1 glas)
Prebrano

398 krat

V četrtek, 19. oktobra, ob 19. uri, je v športni dvorani OŠ Ljubečna, v organizaciji humanitarnega društva Enostavno pomagam, potekal dobrodelni narodnozabavni večer "S srcem in glasbo za Svita". Za petletnega Svita, ki se bori s težko obliko avtizma, so na odru nastopili Barbara Žerjav, Amadea Begović, Boštjan Korošec iz šole odsrkih umetnosti Vocal BK Studio, Miran Rudan, Dejan Vunjak ter ansambli Mladika, Lunca, Vikend, Naveza, Navihani muzikanti, Murni in Pvaninski Abuhi. S svojim nastopom pa so zbrane počastili tudi pevci in pevke iz I. gimnazije v Celju ter plesalci in plesalke Explosion iz OŠ Ljubečna.

Več o dobrodelnem projektu:
Dobrodelni koncert je nastal pod okriljem društva Enostavno pomagam, za tehnični del je poskrbel studio CODA, d.o.o, za medijsko podporo pa radio Štajerski val.

Izvedba dogodka je imela tri namene; prvi namen je zbiranje finančnih sredstev zdravljenje Svitove težke oblike bolezni za kakovostnejše preživljanja svojega časa v mladosti in izboljšanje njegove socialne vključenosti, ki je pred izvedbo zdravljenja povsem onemogočena; drugi namen je aktivno druženje občanov in sproščeno ter zanimivo dogajanje v Ljubečni; tretji namen pa je ozavestiti ljudi o težkih oblikah avtizma kot bolezenskem stanju, ki ga lahko z veliko količina truda družine, sorodnikov in prijateljev tudi uspešno zdravimo in otroku z avtizmom omogočimo kakovostnejše življenje in lažje vključevanje v družbo.

Projekt "Neustavljivi Svit" se izvaja za 5-letnega Svita. Kmalu po prvem vpisu v vrtec je vzgojiteljica staršema povedala, da sumi, da ima Svit avtizem. Po začetnem šoku in sprejetju morebitne diagnoze sta se starša obrnila po zdravniško pomoč. Po večletni obravnavi pri slovenskih strokovnjakih za avtizem in delovni terapiji se Svitovo stanje ni spremenilo. Spoznala sta, da bosta za njegovo zdravje in okrevanje morala storiti veliko več. Za pomoč sta poprosila celjsko humanitarno društvo Enostavno pomagam, ki je prevzelo organizacijo dobrodelnega koncerta. S projektom zbirajo sredstva za poseg z matičnimi celicami, ki bi bila najbolj učinkovit ter primeren za Svita.

Foto: Gregor Katič

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information

Prijava