PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Sobota 2 December 2023

ISSW 2022 XVI. - MEDNARODNA POLETNA PEVSKA DELAVNICA MUZIKALA

10 Jul 2022
Nedelja, 10 Julij 2022 00:00
Oceni ta predmet
(0 glasov)
Prebrano

560 krat

Delavnica, ki je letos (2. – 10. 7. ) na Celjskem potekala že šestnajstič, ima v slovenskem in tudi širšem prostoru status vodilne na področju izobraževanja muzikala. V veliko čast si štejemo, da smo tudi mi in naša Mednarodna poletna pevska delavnica muzikala soodgovorni za razvoj muzikala v Sloveniji. Opažamo, da se zanimanje za strokovno izobraževanje na področju te zvrsti iz leta v leto veča, kar nas zelo veseli in nam daje še dodaten zagon.
Tudi letos smo zbrali preverjeno ekipo vrhunskih predavateljev, ki so ustvarjali z mladimi umetniki. Izobraževanje je potekalo vse dni delavnice tako individualno kot skupinsko, udeleženci pa so imeli možnost spoznati vse prvine glasbenega gledališča (petje, ples, igra) ter tako nadgraditi svoje znanje. Letos je delavnica prvič potekala na Gimnaziji Celje - Center, za kar se zahvaljujemo ravnatelju, gospodu Gregorju Deleji.

Ob zaključku delavnice tradicionalno pripravimo koncerte pod naslovom "Broadway I Love", na katerih udeleženci in mentorji ob spremljavi instrumentalne zasedbe BK STUDIO BAND predstavijo svoje delo. Za letošnjo delavnico smo si zadali nov izziv in ustvarili avtorski muzikal "LEPOTA V NAS".

Prijava